Zatvori
Poslovni Puls
03/06/2016

HSM informatika iskoristila sredstva EU za unaprjeđenje poslovanja

HSM informatika predstavila je ovih dana završetak projekta provedenog u okviru natječaja «Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa», čija je svrha uvođenje naprednih e-poslovnih rješenja...

Kako bi povećala konkurentnost tvrtke i ojačala tržišnu poziciju, HSM informatika se odlučila optimizirati poslovanje uvođenjem novog CRM rješenja, unaprjeđenjem mrežne infrastrukture te uvođenjem širokopojasnog rješenja e-trgovina koje integrira web stranicu i web trgovinu tvrtke. Procijenjena vrijednost projekta je gotovo 1,02 milijuna kuna, pri čemu je 566.797,91 kuna osigurano u obliku bespovratnih sredstava, zahvaljujući navedenom natječaju. Završeni projekt u HSM informatici trebao bi rezultirati povećanjem produktivnosti zaposlenika, povećanjem prihoda od prodaje proizvoda i usluga te prihoda od izvoza, zadržavanjem postojećih i otvaranjem novih radnih mjesta te optimizacijom poslovnih procesa.

„S obzirom da se i sami bavimo informatikom, znamo koliko su informatička rješenja važna za konkurentnost na tržištu. Drago nam je da smo uspjeli iskoristiti novac iz Europskih fondova i stvorili preduvjete za unaprjeđivanje našeg poslovanja.“ – rekla je Jelena Jelinić, voditeljica marketinga HSM informatike.

Navedenim natječajem koji je u 2014. godini raspisalo Ministarstvo poduzetništva i obrta, podijeljeno je ukupno 37,47 milijuna kuna sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Navedenim sredstvima htjelo se potaknuti uvođenje naprednih e-poslovnih modela te potaknuti razvoj, rast i konkurentnost obrta, mikro, malih i srednjih poduzeća kroz informatizaciju procesa.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram