Zatvori
Poslovni Puls
09/06/2016

Hrvatska nema 6 mil. kuna za Ultru iako joj donosi potrošnju od 500 milijuna kuna

Još jedan hrvatski apsurd. Ultra Europe, festival elektronske glazbe zbog kojeg mladi turisti (točnije njih 150.000) iz cijelog svijeta dolazi u Split, pod velikim je upitnikom, barem kada je u pitanju Split i Hrvatska...

Naime, izgledno je kako će Ultra Europe od iduće godine preseliti u Španjolsku. Razlog? Nedovoljna financijska potpora.

Iako je prošle godine Ultra, prema procjenama Porezne uprave, Hrvatskoj donijela dodatnu potrošnju od čak 500 milijuna kuna, čini se kako je našim turističkim "stručnjacima" previše izdvojiti 6 milijuna kuna za podršku tom glazbeno - turističkom spektaklu zbog kojeg je Hrvatska ekspresno došla na vrh najatraktivnijih turističkih destinacija za glazbene - party turiste.

Ultra je dosad dobivala između 500 i 900 tisuća kuna potpore, a s takvom potporom uvijek je izazovno organizirati festival, kažu organizatori.

Troškovi organizacije festivala penju se na astronomskih 60 milijuna kuna, a od Hrvatske traže oko 6 milijuna kuna financijske podrške.

Kako sada stvari stoje, hrvatski turizam, a posebice Split, izgubit će veliki turistički mamac i to isključivo zbog intertnosti turističke administracije koja je za sve glazbene evente ove sezone osigurala potporu od mizernih 300.000 eura.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram