Zatvori
Poslovni Puls
09/06/2016

Kinezi zazivaju bolji odnos s Amerikancima

Predsjednik Xi Jinping je utorak pozvao svoju zemlju i SAD na promicanje zdravog i stabilnog razvoja odnosa kroz povećanje razmjena i suradnje...

Ovo je izjavio tijekom sastanka s američkim državnim tajnikom Johnom Kerryjem i ministrom financija Jacobom Lewom, koji su prisustvovali osmom krugu Strateškog i gospodarskog dijaloga Kine i SAD-a te sedmom krugu Kinesko-američkih konzulatcija na visokoj razini o međuljudskoj razmjeni.

Xi je naglasio da je američki predsjednik prije tri godine obećao zajednički raditi na izgradnji novog modela odnosa dviju vodećih zemalja.

Razvoj bilateralnih odnosa u posljednje tri godine ukazuje na to da je takav put u skladu s temeljnim interesima dvaju naroda i svijeta, rekao je.

Predsjednik je obje strane pozvao da se fokusiraju na suradnju, pravilno rješavanje svojih razlika i promicanje zdravog i stabilnog razvoja kinesko-američkih odnosa.

Kada je riječ o razlikama, Xi je izjavio da bi dvije zemlje trebale poštivati međusobne interese i zabrinutosti, a probleme riješavati kroz dijalog i konzultacije.

Kerry i Lew su izjavili da bi SAD htjele surađivati s Kiom na osiguravanju uspjeha samita G20 u Hangzhouu, dodajući da Obama pozdravlja stabilnu i prosperitetnu Kinu.

Učinkovita suradnja između dviju nacija o glavnim pitanjima kao što su klimatske promjene ukazuju na značaj odnosa, izjavili su.

Dvojica dužnosnika su se složili da bi SAD i Kina imaju veliki suradnički potencijal te da bi razlike trebali rješavati na pravilan način, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram