Zatvori
Poslovni Puls
20/06/2016

Dobrodošli pokušaji oživljavanja vukovarske industrije

Pozitivna gospodarska priča stiže s istoka Hrvatske. Prije sedam godina, na početku krize, na vukovarskoj Trpinjskoj cesti s radom je počela tvrtka za proizvodnju strojeva i opreme koja je tada imala samo četiri zaposlenika. Sedam godina poslije zapošljava ih 27...

S obzirom na to da je grad Vukovar izrastao na obrtničko-industrijskoj tradiciji, upravo na tom potencijalu kao i postojećem kadru, ova tvrtka želi izgraditi Tehnološki park i time oživjeti industriju. "Mi želimo krenuti tim putem da vratimo to gradu Vukovaru. Centar naprednih tehnologija je zamišljen, znači ideja od osnutka iz barake prije sedam godina da ono čime se bavimo bude prepoznato i da to bude osnova za jedan Tehnološki park", rekao je Darko Jurić, v.d. direktora Bijuk - CNT.

Riječ je o proizvodnji vlastitih strojeva i opreme te servisu i nabavi dijelova pretežno za prehrambenu i drvnu industriju koje su na ovim prostorima najzastupljenije.

Uz tržište u Hrvatskoj izvoze i u Mađarsku, Austriju, Sloveniju i BiH. U budućem poslovanju planiraju proširiti tržište, ali i broj zaposlenika. Grad Vukovar prepoznao je njihov potencijal, no za takve planove potrebna je i veća potpora županijskih, ali i državnih tijela, piše hRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram