Zatvori
Poslovni Puls
23/06/2016

Kina nastavlja opreznu monetarnu politiku i razumni rast kredita

Kineski premijer Li Keqiang je izjavio da će Kina nastaviti svoju opreznu monetarnu i proaktivnu fiskalnu politiku te odražvati razuman rast kredita...

Li je ovo izjavio u ponedjeljak tijekom posjeta Kineskog građevinskoj banci i Narodnoj banci Kine.

Kina bi trebala održavati svoju opreznu monteranu politiku, jačati koordinaciju monetarne s proaktivnom fiskalnom politikom, donositi politike koje su fleksibilnije i usmjerenije, staviti naglasak na preventivne prilagodbe i usklađivanja te održavati razumni rast kredita, rekao je.

Iako kineski financijski sektor podržava gospodarski razvoj, rast svjetskog gospodarstva je još uvijek slab, a neke regije i industrije u zemlji se suočavaju s velikim poteškoćama, rekao je.

Li je izjavio da bi se trebali koristiti višestruki alati za održavanje lividnosti, vođenje tržišnih očekivanja i stvaranje dobrog financijskog okruženja za rješavanje rizika i izazova i promicanje stalnog i stabilno gospodarskog rasta.

Premijer je također pozvao na provedbu raznih financijskih politika kako bi se podržale strukturne reforme opskrbne strane.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram