Zatvori
Poslovni Puls
27/06/2016

U slučaju nove recesije: Američke banke dovoljno kapitalizirane

Najveće američke banke su poboljšale svoju razinu kapitala te ojačale sposobnost suočavanja s ozbiljnom recesijom, rezultati su nadzornog testiranja stresa koje je Fed objavio u četvrtak...

U testiranju je sudjelovalo ukupno 33 najveće američke banke, koje mogu pretrpjeti kreditne gubiteke od 385 milijardi dolara tijekom devet tromjesečja u najgorem mogućem scenariju, stoji u priopćenju središnje banke.

Ukupna zajednička stopa adekvatnosti kapitala tih banaka bi mogla pasti na najmanju razinu od 8,4 posto u stresnom scenariju, što je znatno više od minimalnih zahtjeva nadzornih tijela.

Ovo je šesti krug testiranja stresa koju je Fed proveo od 2009. godine. Navedne banke predstavljaju više od 80 posto američkog domaćeg bankarskog kapitala, prenosi Fed.

Fed će 29. lipnja objaviti rezultate drugog dijela testiranja stresa, poznatog kao CCAR. Svobuhvatna analiza i pregled kapitala (CCAR, engl.) je godišnja vježba kojom se procijenjuje postupak planiranja kapitala i adekvatnosti kapitala velikih banaka. Ti rezultatiti bi mogli utjecati na otkup dugova banaka i planiranje isplate dividendi, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram