Zatvori
Poslovni Puls
30/06/2016

Kineski konkurent Airbusu i Boeingu uspješno obavio prvi let

Prvi kineski regionalni zrakoplov ARJ21-700 uspješno je u utorak obavio svoj prvi let koji je službeno označio početak korištenja navedenog tipa letjelice u komercijalne svrhe. Let je obavljen za kompaniju Chengdu Airlines iz kineske pokrajine Sichuan...

Zrakoplov je u utorak, zajedno sa 70 putnika, poletio iz Chengdua, glavnog grada spomenute pokrajine, u smjeru kineskog metropolisa Šangaja.

Među putnicima na prvom letu nalazio se i Hu Shuangqian, jedan od radnika koji su sastavljali zrakoplov. Istaknuo je da se radi o udobnoj i prostranoj letjelici s ukupno 78 sjedećih mjesta dodajući da ona može letjeti bez problema čak i uslijed turbulencija.

Wu Shixing, nekadašnji glavni dizajner ovoga modela, izjavio je da je najvažnija odrednica ovoga zrakoplova da značajke njegovih radnih sposobnosti mogu zadovoljiti različite i zahtjevne uvjete u Kini, uključujući i nisku gustoću zraka uslijed visokih temperatura i visoke nadmorske visine na kojoj se nalazi zračna luka.

Sudeći prema priopćenju iz Chengdu Airlinesa, osim linije na relaciji Chengdu - Šangaj, uskoro će biti uspostavljene i one koje taj grad u srcu Kine povezuju sa Shenzhenom, Nanjingom i Changshom. Osim toga, oko 150 zaposlenika, uključujući pilote, kopilote, kabinsko osoblje, inžinjere i tehničare, dobilo je svoje kvalifikacijske potvrde nakon što su prošli odgovarajuću obuku.

ARJ21 će na spomenutoj relaciji voziti svaki utorak, četvrtak i subotu, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram