Zatvori
Poslovni Puls
01/07/2016

Slijede bolji dani za rusko gospodarstvo?

Recesija u Rusiji je u opadanju i povratak rastu BDP-a mogao bi se ostvariti do kraja ove godine, izvijestili su analitičari rejting agencije Fitch, prenosi TASS...

Prema izvješću, više cijene nafte pogoduju fiskalnim pozicijama, no i dalje postoji neizvjesnost po pitanju mogućih troškova prije ruskih parlamentarnih izbora u rujnu, kao i po pitanju srednjeročnog fiskalnog plana koji će biti predstavljen nakon glasovanja.

"Stabilizacija ruskog gospodarstva i blago jačanje rublja trebali bi zadržati trgovinske partnere u regiji. Međutim, ne očekuje se da će vjerojatno umjeren rast u Rusiji povećati investicije ili zapošljavanje stranih radnika čije su novčane doznake ključni izvor prihoda za neke bliske susjedne zemlje", izvijestila je agencija Fitch.

Prema službenoj prognozi Ministarstva gospodarskog razvoja, ruski BDP će u ovoj godini pasti za 0,2 posto. Ministarstvo financija ne isključuje rast BDP-a u 2016. godini, u slučaju da se održe pozitivni faktori u međunarodnom gospodarskom okruženju, rekao je ranije zamjenik ministra Maksim Oreškin.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram