Zatvori
Poslovni Puls
06/07/2016

Velika Gorica ima ambiciju postati zrakoplovno središte Hrvatske

Velika Gorica želi se pozicionirati i brendirati kao zrakoplovno središte Hrvatske, a u tom cilju je u utorak pokrenut projekt Velika Gorica-grad zrakoplovstva, potpisivanjem Povelje prijateljstva između predstavnika grada i zrakoplovnih subjekata koji djeluju na području Velike Gorice. Povelju su u prostorijama Hrvatske kontrole zračne plovidbe uz gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića, potpisali čelnici Hrvatske kontrole zračne plovidbe, Međunarodne zračne luke Zagreb, Zrakoplovne baze Pleso, Zračne luke Zagreb, Zrakoplovno tehničkog centra Velika Gorica, zrakoplovnih kompanija Croatia Airlines i Trade Air, Zrakoplovno tehničke škole Rudolfa Perešina, Veleučilišta Velika Gorica i Aerokluba Velika Gorica...

"Velika Gorica više je desetljeća prepoznata kao najveći zrakoplovni grad u Hrvatskoj, a poveljom prijateljstva subjekti koji se bave zrakoplovnim djelatnostima će se povezati, te na taj način otvoriti prostor za daljnju suradnju i jačanje konkurentnosti ", kazao je gradonačelnik Barišić.

"Ovaj projekt nije samo promotivan već i značajan poduzetnički projekt koji podrazumijeva privlačenje novih investicija, jačanje poduzetničke klime, veću konkurentnost Velike Gorice te nova radna mjesta", rekao je, dodavši da će otvaranje novog putničkog terminala biti dodatni gospodarski poticaj za Veliku Goricu.

Nakon potpisivanja Povelje prijateljstva uslijedit će postavljanje modela zrakoplova na ulaz u Veliku Goricu, izgradnja dječjeg parka na temu zrakoplovstva, prigodna predavanja i promotivne aktivnosti, stipendiranje srednjoškolaca, a cilj je i otvaranje muzeja zrakoplovstva, pojasnio je voditelj projekta Juraj Odrčić.

"Zrakoplovstvo je sastavni dio grada i zahvaljujući njemu Velika Gorica ima najmanju stopu nezaposlenosti i najveću prosječnu plaću u Hrvatskoj Oko 2.000 Velikogoričana radi u zrakoplovstvu, a tvrtke vezane za zrakoplovne djelatnosti na području grada generiraju godišnje oko tri milijarde kuna prihoda", rekao je Odrčić.

Istaknuo je želju da se Velika Gorica, u kojoj se nalazi najveća koncentracija zrakoplovnih djelatnosti na području jedne jedinice lokalne samouprave, s glavnom hrvatskom zračnom lukom, civilnim i vojnim zrakoplovstvom, te obrazovnim institucijama za zrakoplovna zanimanja, potvrdi kao zrakoplovno središte Hrvatske.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram