Zatvori
Poslovni Puls
16/07/2016

CARNet potpisao ugovor u vrijednosti od 227 mil. kuna za razvoj digitalnih škola

U prostorijama Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet, u petak 15. srpnja 2016. godine održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“...

Ukupna vrijednost ugovora iznosi više od 200 milijuna kuna (227.870.763,02 kuna), od čega se 85% financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15% predstavlja nacionalno sufinanciranje. Sredstva su namijenjena osiguranju IKT infrastrukture i opreme za škole te pružanju raznorodnih e-usluga pomoću kojih će se nastavni, poslovni i administrativni procesi u školama učiniti efikasnijim i transparentnijim, navodi se u priopćenju.

Ugovor su potpisali ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric i ravnatelj Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet Zvonimir Stanić. Pilot projekt e-Škole u trajanju od 2015. - 2018. godine dio je šireg programa „e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u stvaranju digitalno zrelih škola za 21. stoljeće“ koji se provodi u razdoblju od 2015. - 2022. godine.

Riječ je o projektu kroz koji će se školama omogućiti korištenje suvremenih tehnologija u nastavi te će se poticati racionalizacija i transparentnost poslovanja kroz informatizaciju poslovnih i administrativnih procesa u školama. Svih 150 škola, od čega 100 osnovnih i 50 srednjih škola (gimnazija i strukovnih), koje sudjeluju u projektu bit će opremljene najmodernijom tehnologijom, a nastavno i nenastavno osoblje dobit će potrebnu edukaciju za optimalno korištenje dostupne tehnologije i digitalnih sadržaja koji će se razviti unutar projekta, ističe se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram