Zatvori
Poslovni Puls
25/07/2016

Kinezi počinju uvoditi automatiziranu podzemnu željeznicu

U potpuno automatskom sustavu podzemne željeznice, vlakovi će se voziti i zaustavljati automatski, otvarati i zatvarati vrata te se vraćati na svoju početnu postaju bez vozača ili članova osoblja, izjavio je Wang Daomin, šef Beijing MTR Construction Administration Corporationa, koja je zadužena za razvoj gradskih podzemnih željeznica...

Vlakovi će na taj način voziti točno na temelju rasporeda bez kašnjenja. Čak i kada dođe do problema, sustav se može automatski popraviti. Rok trajanja opreme će također biti produžen na 4500 sati, u odnosu na 3000 za obične vlakove.

Osim linije Yanfang, novi sustav će također koristiti pekinške podzemne linije broj 3, 12 i 17 te nova željeznička linija do zračne luke. Grad će do 2020. imati 300 kilometara u potpunosti automatskih linija. Na prostoru cijele države, sustav će pokrivati 1000 kilometara.

Prva automatska podzemna željeznica se pojavila 1998. u Parizu. Iako je Peking svoju prvu u potpunosti automatsku podzemnu liniju izgradio prije deset godina, kupnjom tehnologije iz inozemstva, nova linija Yanfag će biti prvi domaći proizvod.

Kineska tvrtka CRRC, najveći svjetski proizvođač željezničke opreme, izgradnju automatskog podzemnog vlaka je završio 2015. godine, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram