Zatvori
Poslovni Puls
02/08/2016

Veliki pad cijena nafte na svjetskom tržištu

U ponedjeljak je zabilježen veliki pad cijena nafte, a u SAD-u barel je pao ispod 40 američkih dolara po prvi puta od travnja sudeći prema anketi koja je pokazala da je u zemljama OPEC-a prošlog mjeseca postognut rekord kada je riječ o visokoj proizvodnji...

Sudeći prema anketi Reutersa koja je objavljena u petak, proizvodnja tijekom srpnja u OPEC-u vjerojatno će porasti zahvaljujući nedavno zabilježenim visokim razinama i s obzirom na veću proizvodnju u Iraku te u Nigeriji unatoč napadima militanata na bušotine.

Podaci tvrtke za naftne usluge Baker Hughes pokazali su da je broju bušotina koje djeluju u SAD-u u srpnju dodano još 44, što je najviša brojka zabilježena od travnja 2014, prenosi CRI.

Potražnja za sirovom naftom trebala bi pasti u nekoliko narednih mjeseci s obzirom na to da američke rafinerije obično smanjuju razine kako bi provele redovito sezonsko održavanje jer se ljetna sezona bliži kraju.

Potrebno je naglasiti da je nafta tipa West Texas Intermediate pala za 1,54 dolara na 40,06 dolara po barelu na njujorškoj burzi za rujan dok je sirova nafta Brent pala za 1,39 američka dolara na 42,14 na londonskoj burzi za listopad.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram