Zatvori
Poslovni Puls
08/08/2016

Arenaturist nagomilala polugodišnji gubitak od 64,5 mil. kuna

Arenaturist je u prvih šest mjeseci imala prihod od 98,5 mil. kuna, što je 4 posto više nego lani, dok je gubitak dosegnuo 64,5 milijuna kuna, 20,2 milijuna više nego 2015. stoji u financijskom izvješću te turističke kompanije..

Na ukupno lošiji rezultat Arenaturista utjecali su, uz ostalo i troškovi financiranja, međutim u izvještaju se navodi kako će pozitivan efekt zamjene vlasničkog kredita bankovnim kreditom, uz znatno nižu kamatnu stopu i povoljniju otplatu, u sljedećem razdoblju umanjiti negativni efekt konačnog obračuna kamata po vlasničkom kreditu, navodi se u izvješću.

U Arenaturistu puno polažu nadu u brendirane objekte koji su kroz šest mjeseci ostvarili 57 posto ukupnih prihoda tvrtke, pogotovo objekti Park Plaza Arena i Park Plaza Belvedere. Važno je napomenuti kako su u unazad par godina uložena značajna sredstva u turističke objekte na Verudeli, Pula koja su potpuno renovirana i kojima je za zvjezdicu više podignuta kategorizacija. “Svi tipovi smještaja (apartmani, kampovi, mobilne kućice) ostvarili su porast u odnosu na 2015-tu, ali ipak najveći porast (+7%) je zabilježen u hotelima koji su ujedno u proteklom investijskom ciklusu i doživejeli najveća ulaganja unutar Arenaturista.” ističe je Manuela Kraljević, direktorica marketinga i prodaje Arenaturista.

S druge strane, Arenaturist u mjesecu srpnju bilježi porast dolazaka i noćenja što je jako važno za stabilnost kompanije i povjerenje dioničara. Tako je u srpnju ostvareno 2 posto više popunjenosti nego u srpnju prošle godine, dok su najbrojniji bili gosti iz Njemačke19%, Slovenije 15%, Austrije 13%, Italije 9% „Sličan trend i nastavak dobrih rezultata očekujemo i u započetom kolovozu, a do kraja godine kompanija će bilježiti planiranih 4-5% povećanja popunjenosti od 2015-te ” zaključuje Kraljević. Portfelj Arenaturista uključuje 7 hotela, 5 turističkih naselja i 8 kampova ukupnog kapaciteta oko 20 000 postelja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram