Zatvori
Poslovni Puls
16/08/2016

Omražene "reforme" na ovim izborima zamjenjuju manji porezi i zapošljavanja

POVEZANE OBJAVE:

Gotovo sve stranke u svojim programima važno mjesto daju gospodarstvu. Uoči ovih izbora riječ "reforma" koristi se rjeđe nego na prošlima, ali se zato spominju porezna rasterećenja i poticanje zapošljavanja...

Pa su tako gospodarstvo, porezi i poticaji većini stranaka važniji dio izbornog programa. Narodna će koalicija tako povećati poticaje za zapošljavanje mladih, ali i uvesti olakšice za zapošljavanje starijih od 50. Smanjili bi PDV u turističkom smještaju, a osobni bi odbitak povećali na 3000 kuna, piše HRT.

HDZ je najavio smanjenje PDV-a prvo na 24%, a zatim na 23%. Porez na dobit snizit će na 18%, povećati osobni odbitak na 3750 kuna te poticati zapošljavanje mladih.

Most bi svoj gospodarski program prije svega usmjerio na smanjenje nameta i prepreka u poslovanju.

Lovrinović nudi zapošljavanje svih radno sposobnih, povećanje neoporezivog dijela dohotka i minimalca. Reprogramirat će javni dug, ali i dug građana.

Stranka Pametno porezno bi rasteretila i poduzetnike i građane te provela reforma lokalne samouprave, dakle smanjenje broja jedinica, i lokalnih političara.

Bandićeva je koalicija usmjerena ponajprije na povećanje domaće proizvodnje, zaposlenosti i BDP-a.

Svima je zajedničko da žele smanjiti javni dug. Za to nam ponajprije treba gospodarski rast, ali i stabilna vlada kojoj će kreditori vjerovati, piše HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram