Zatvori
Poslovni Puls
25/08/2016

Iran ulazi u kineski gospodarski "Put svile"

Forum pod nazivom ''Gospodarski pojas Puta svile'' započeo je u utorak u glavnom gradu Irana Teheranu s fokusom na prijateljske razmjene i suradnje između Kine i te države...

Kina i Iran su dvije zemlje s velikim povijesnim civilizacijama, a kroz dugu povijest prijateljskih razmjene između njih postavljeni su čvrsti temelji za inicijativu Gospodarskog pojasa Puta svile, kako je istaknuo He Xingliang, savjetnik Državnog vijeća Narodne Republike Kine, na otvaranju u tamošnjem Kulturnom centru Niavaran.

Kineski dužnosnik pritom je rekao i da postoji veliki potencijal i široke perspektive kada je riječ o bilateralnoj suradnji, posebice u području resursa i tehnologije.

Sa svoje strane, voditelj Udruge prijateljstva Irana i Kina Ahmad Muhamadi pozdravio je ulogu koju ima spomenuta kineska inicijativa u vezama dviju zemalja.

Muhamadi je naglasio kako je interakcija između dviju zemalja dugo postojala, no putem ove inicijative dobila je nove dimenzije, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram