Zatvori
Poslovni Puls
31/08/2016

Hollande izrazio žaljenje zbog sankcija Rusiji

Francuski predsjednik François Hollande izjavio je da mu je žao zbog pogoršanja odnosa s Rusijom i ocijenio da je ukidanje sankcija u obostranom interesu...

Ukrajinska kriza utjecala je na odnose Rusije s europskim zemljama. Po mom mišljenju, situacija je za žaljenje, s obzirom na to da nanosi štetu svim stranama, naročito, zbog sankcija, zajedničkim gospodarskim projektima. Zato smo svi zainteresirani da se što prije nađe najbolje rješenje za izlazak iz ove situacije, rekao je Hollande, obraćajući se veleposlanicima na godišnjoj konferenciji Ministarstva vanjskih poslova Francuske, prenijela je RIA Novosti.

Hollande je naglasio da su odnosi između Francuske i Rusije uvijek bili bliski i pouzdani.

On je izrazio nadu da će bilaterani odnosi ponovo biti uspostavljeni na visokoj razini, istaknuvši da Moskva mora imati odgovoran pristup rješavanju kriza, između ostalog u Siriji, i u Ukrajini.

Hollande je rekao da se nada da će pregovori u "normandijskom formatu" (Rusija, Francuska, Njemačka i Ukrajina) uskoro biti obnovljeni, piše RBTH.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram