Zatvori
Poslovni Puls
31/08/2016

Ova turistička sezona najbolja u povijesti?

Komentirajući ostvarene turističke rezultate tehnički ministar turizma Anton Kliman izjavio je kako se ove godine može očekivati probijanje prošlogodišnjih 80 milijuna noćenja...

"Rezultati koji su ostvareni od početka godine, a posebice tijekom ovih ljetnih mjeseci nadmašili su dosadašnje rekorde i to je nešto na što trebaju biti ponosni svi u turističkom sektoru. Najave za posezonu su odlične tako da u skorom razdoblju možemo očekivati probijanje prošlogodišnjih 80 milijuna noćenja i potvrđivanja ove turističke godine kao najbolje u hrvatskoj povijesti", poručio je Kliman u Novigradu, prenosi HRT.

Prema riječima dr. sc. Iva Kunsta s Instituta za turizam - sigurno je da će od turizma devizni priliv biti veći od 8 milijardi eura. Tome valja dodati i domaću komponentu od oko 1,5 milijardi pa Kunst procijenjuje da bi ukupna godišnja zarada mogla biti od 9,5 do 10 milijardi eura.

Od početka godine do 28. kolovoza u Hrvatskoj je ostvareno 12,4 milijuna dolazaka i 71 milijun noćenja. U tom razdoblju po kriteriju noćenja najviše su ostvarile Istarska županija (20 mil. noćenja), Primorsko-goranska (14 mil.), Splitsko-dalmatinska (12,6 mil.), Zadarska (9 mil.), Dubrovačko-neretvanska (5,6 mil.) i Šibensko-kninska (4,9 mil.). Nadalje, tržišta s najviše noćenja bila su Njemačka (13,2 mil.), Slovenija (8 mil.), Austrija (5,2 mil.), Italija (5 mil.) i Poljska (4,3 mil.). Od 1. do 28. kolovoza, pak, ostvareno je 3,8 milijuna dolazaka i 27 milijuna noćenja.

U tom razdbolju po kriteriju noćenja najviše su ostvarile Istarska županija (7,5 mil.), Primorsko-goranska (5,5 mil.), Splitsko-dalmatinska (4,9 mil.), Zadarska (3,7 mil.), Šibensko-kninska (2 mil.) i Dubrovačko-neretvanska (1,9 mil.). Tržišta s najviše noćenja bila su Njemačka (5,8 mil.), Slovenija (2,8 mil.), Italija (2,6 mil.), Poljska (1,8 mil.) i Austrija (1,7 mil.).

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram