Zatvori
Poslovni Puls
30/09/2016

Brodosplit započeo s isporukom stambenih kontejnera za Afriku

NapCap kontejneri su klimatizirani i izolirani od vanjskih utjecaja, kao što su vjetar, prašina i vlaga. Dizajnirani su da se mogu brzo montirati i demontirati te transportirati bilo gdje u svijetu, a namijenjeni su životu u nepovoljnim uvjetima, ekstremnim temperaturnim razlikama, područjima jakih vjetrova, visokih temperatura i vlažnosti zraka...

Svaki kontejner je dugačak 12 m, širok 2,1 m i visok 2,5 m, a podijeljen je na dva stambena prostora od kojih svaki ima kupaonicu. U stambenom prostoru se nalazi bračni krevet, ugrađeni hladnjak, stol, kauč, ormar, dva PVC prozora, klima uređaj, LED TV, internet veza i telefon. Kupaonica je potpuno opremljena tuš kabinom, bojlerom, umivaonikom i školjkom. Jedinice imaju i električne instalacije i osigurače.

2014. godine je NapCap pristupio Brodosplit-Holdingu s nacrtima za izradu stambenih kontejnera visokog standarda, posebno dizajniranih za rad na terenu u zahtjevnim okruženjima. Spremnici su trebali biti tvrdi (u stanju izdržati ekstremne temperature i vremenske uvjete), jednostavni za transport i imati interijer iznimnog standarda kakvog trenutačno nema na tržištu.

Umjesto flat-pack jedinica koje druge tvrtke koriste, a zatim sagrade na licu mjesta, NapCap je želio stvoriti gotov kontejner s unutrašnjosti koja je napravljena po mjeri i odražava kvalitetu i trajnost. NapCap se obratio nekoliko brodogradilišta u svijetu, ali Brodosplit je bio taj koji je imao stručnost i fleksibilnost potrebnu za realizaciju ovog projekta.

Od tada u uskoj suradnji, Brodosplit-Holding je isporučio 44 prijenosna stambena kontejnera prošle godine, a upravo je u tijeku završetak svih 28 novih jedinica za NapCap.

Sa svakom novom serijom kontejnera i uzimajući u obzir povratne informacije od klijenata, detalji unutrašnjosti se prilagođavaju kako bi omogućili životni standard izuzetno visoke kvalitete koji se obično ne nalazi u smještaju na radnim područjima. Ovaj posao je obavljen partnerski putem tehnologije koja nudi ugodne i sigurne prijenosne kontejnere za život i rad u nepovoljnom i nestabilnom okruženju.

Šireći svoju uobičajenu ponudu usluga, tvrtka Brodosplit-Holding je izgradila čelične kontejnere s vatrootpornom izolacijom, uz izgradnju i instaliranje interijera. Unutrašnjost spremnika je pažljivo dizajnirana kako bi udovoljila svim potrebama života u malom prostoru. Mogu biti dizajnirani na način da budu u funkciji poslovnog prostora, klinike ili teretane ili bilo koje druge svrhe koju klijent zahtijeva.

Ovim isporukama, Brodosplit-Holding d.o.o. je dokazao svoju konkurentnost u gradnji složenih i zahtjevnih čeličnih konstrukcija na sva tri ključna područja: rokovi, kvaliteta i cijena.

Namijenjeni su za sigurni smještajni kamp Chelsea Village, u blizini međunarodne zračne luke u Mogadishu u Somaliji. Kamp je u skladu sa standardima Ujedinjenih naroda, a NapCap kontejneri će postati dom daleko od doma za sve one koji rade u Mogadishu na terenskim operacijama, navodi se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram