Zatvori
Poslovni Puls
07/10/2016

POTVRĐENO: U Dubrovnik stiže novi filmski spektakl Robin Hood: Origins

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i pročelnik UO za poslove gradonačelnika Igor Deranja primili su danas redatelja i izvršnog producenta filma „Robin Hood: Origins“ Otta Bathursta i E. Bennetta Walsha...

Redatelj Bathurst izvijestio je gradonačelnika da je Dubrovnik, koji će u filmu utjeloviti Nottingham, lokacija kakvu nisu mogli ni sanjati. –„Za film povijesne tematike, odabir lokacije je upravo ključan. Razmatrali smo desetke lokacija po cijelom svijetu, međutim Dubrovnik se vrlo brzo nametnuo kao jedini izbor“, rekao je Bathurst te otkrio da će Dubrovnik biti „srce samog filma“.

Izvršni producent filma koji bi vrlo izgledno mogao prerasti u trilogiju, veteran E. Bennett Walsh gradonačelnika je pobliže upoznao s projektom, izložio okvirni plan snimanja i iznio zahtjeve filmske ekipe. Producent, čija filmografija uključuje takve filmske hitove poput „Disturbia“, „Amazing Spider-Man“ ili oba dijela Tarantinovog „Kill Bill“, oduševljen je otvorenošću i naklonošću koju im je dosad iskazao Grad Dubrovnik.

Rekao je i da je Lionsgate u završnim pregovorima s ostatkom glumaca koji će upotpuniti već impresivnu postavu, a svi detalji bit će poznati do kraja listopada kada će filmska ekipa u znatno širem izdanju ponovno posjetiti Dubrovnik.

„Budžet za marketing i promociju filma vrlo je blizu iznosu od 100 milijuna dolara, a Dubrovnik će biti temelj ukupne globalne marketinške kampanje“, rekao je Walsh.

Uz dobrodošlicu, gradonačelnik Vlahušić poručio je da će u Gradu Dubrovniku imati pravog partnera u prevladavanju izazova koji su neizbježni kad se snimanje odvija u srcu živog grada. Redatelj Barhurst i producent Walsh spremno su prihvatili gradonačelnikov prijedlog da se dolazak „Robina Hooda“ obilježi već za vrijeme odvijanja Dubrovačkog zimskog festivala kroz zajedničku promotivnu kampanju.

Do sada potvrđene lokacije na kojima će se snimati Robin Hood uključuju dio Straduna, gradski porat, Ulicu Svetog Dominika i prostor ispod mosta na Pločama. Postavljanje scenografije započet će već u prosincu, a samo snimanje odvijat će se tijekom tri tjedna u veljači i ožujku.

Snimanjem ove velike produkcije Dubrovnik će dodatno potvrditi svoj status najvećeg filmskog studija na otvorenom.

Premijera filma planirana je za veljaču 2018. godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram