Zatvori
Poslovni Puls
14/10/2016

Eurozoni se prognozira skroman gospodarski rast

U zajedničkom izvješću tri europska think thanka predvidjela su skroman gospodarski rast u eurozoni u kratkom roku...

Očekuje se da će gospodarska proizvodnja u eurozoni rasti po stopi od 0,4% u četvrtom tromjesečju 2016. i prvom tromjesečju 2017., odnosno nakon rasta od 0,3% u drugom i trećem tromjesečju 2016., kako se navodi u najnovijoj prognozi koju su zajednički sastavili Institut Ifo sa sjedištem u Münchenu, francuski Institut Insee odnosno talijanski Institut Istat.

U izvješću je navedeno da će marginalna poboljšanja prvenstveno biti potaknuta malo jačom vanjskom potražnjom i stabilizacijom rasta stopa privatne potrošnje.

Osim toga, kao dodatak u izvješću, navodi se kako se ne očekuje da će Brexit imati značajan utjecaj na trgovinsku razmjenu između eurozone i Ujedinjenog Kraljevstva u narednim mjesecima.

"Međutim, ukoliko se nesigurnosti u Europskoj uniji povećaju, investicijska klima bi se mogla znatno pogoršati," istaknula su spomenuta tri think thanka u zajedničkom izvješću, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram