Zatvori
Poslovni Puls
26/10/2016

Ni kineski komunisti više ne mogu bez "big data" aplikacija

Osnovna jedinica Komunističke Partije Kine (KPK) okrenula se sustavu za obradu velikih količina podataka kako bi im pomogao sa teškim radom na procjeni izvedbe članova partije...

Program je započet u Hangzhouu, glavnom gradu istočne kineske provincije Zhejiang. Grad je također poznat kao kineska prijestolnica e-trgovine i dom internetskog diva Alibabe, ta i kao domaćin sastanka na vrhu G20 skupine 2016.

Gradski komitet KPK je angažirao IT tvrtke kako bi pomogle razviti i primijeniti sustav za obradu velikih količina podataka koji će pomoći u upravljanju 661,000 članova koliko broji gradski ogranak.

"Razvrstali smo kriterije procjene članova partije u 136 kategorija. Kroz ažuriranje i analizu podataka možemo postići znanstveno unutar partijsko upravljanje," rekao je Shang Liping, istraživač u organizacijskom odjelu gradskog ogranka KPK.

Vladajuća partija Kine stavila je u prvi plan praćenje radnog učinka svojih 88.75 milijuna članova, što je ključno za partijsko upravljanje i zaštitu narodnih interesa.

Partija je usvojila nova pravila oko unutarnjeg partijskog mehanizma odgovornosti u lipnju, koja mogu biti primijenjena kroz sve razine i ogranke.

"Pretvaranjem kodeksa vladanja, pravila i zahtjeva u pokazatelje izvedbe, možemo imati zatvoren sustav za nadgledanje izvedbe članova kroz nadzor i analizu podataka," rekao je Zhang Zhongcan, šef organizacijskog odjela.

Zhangov odjel nadgleda 37,000 temeljnih ogranaka Partije.

Yang Fan, član partije u svojim tridesetima, je nedavno skinuo partijsku upravljačku aplikaciju na svoj mobitel.

"Sustav je tako moćan. Sadrži podatke o procjeni svačijeg rada i prisustvovanja. Svi korisnici aplikacije mogu provjeriti svoju razinu na osnovi mjesečnih ažuriranja sustava," rekao je.

Rekao je da kada prisustvuje rutinskim partijskim aktivnostima obavezno treba upotrijebiti čitač otiska prstiju u aplikaciji kako bi zabilježio svoju nazočnost na sastanku. Također upotrebljava aplikaciju za proučavanje partijske doktrine i dovršenje zadataka.

Ozbiljan i pedantan pristup političkom životu bila je važna tradicija i politička prednost Komunističke partije Kine. Članovi partije su obavezni prisustvovati rutinskim partijskim aktivnostima i sastancima, te proučavati nove partijske doktrine i angažirati se u unutar partijskoj komunikaciji.

"Sustav pomaže u učvršćenju organizacijskog oblika," rekao je Zou Zijuan, sekretar ogranka KPK u zajednici ulice Shangyangshi. Partijsko upravljanje u temeljnim organizacijama u stambenim zajednicama je izazov, budući da članovi imaju prilično opušten pristup organizacijskoj disciplini, u usporedbi sa članstvom iz vladinih organizacija.

Zou je rekao kako sustav također oslobađa vođe temeljnih partijskih ogranaka teškog posla davanja godišnjih krajnjih procjena svakom članu jer sustav za obradu velikih količina podataka može pratiti izvedbu članova i otkloniti papirologiju oko procjene.

Zhang Zhongcan je rekao kako je partijsko rukovodstvo naglasilo sveobuhvatno i strogo upravljanje Komunističkom partijom Kine kako bi unaprijedili radni stil partije i lokalnih vlada. Sustav za obradu velikih količina podataka može stimulirati osobnu inicijativu članstva u izgradnji KPK kroz ažurne nadogradnje podataka i procjene, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram