Zatvori
Poslovni Puls
01/11/2016

ACI u prvih devet mjeseci ostvario dobit od 33,2 milijuna kuna

ACI je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 33,2 milijuna kuna, što je 7 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, izvijestili su iz kompanije. Ukupni prihod u tom razdoblju iznosio je 165,3 milijuna kuna i na razini je prošlogodišnjeg, a ukupni rashod 132,1 milijunom kuna ili 2 posto više...

Poslovni prihodi iznose 155,7 milijuna kuna i na razini su prošlogodišnjih, a u njihovoj strukturi najveći udio sa 72,5 milijuna kuna zauzimaju prihodi od godišnjeg veza, koji su u usporedbi s tri prva lanjska kvartala smanjeni za 1 posto. S nešto više od 51 milijuna kuna slijede prihodi od dnevnog veza, koji su povećani za 10 posto. Od zakupa i sporednih djelatnosti ACI je u prvih devet mjeseci prihodovao 11,3 milijuna kuna ili 2 posto manje nego lani, a od ostalih usluga nautičarima 9,3 milijuna kuna, uz 3-postotni međugodišnji pad.

Gledajući po marinama, najveći prihod u prvih devet mjeseci od 18,7 milijuna kuna ACI je ostvario u Marini Split, a slijede Marina Dubrovnik s 18,3 milijuna kuna, Rovinj s 11,7 i Palmižana s 10,7 milijuna kuna. U izvještaju o poslovanju u prvih devet mjeseci Uprava ACI-ja ističe najznačajniju investiciju u zadnjih 26 godina – izgradnju nove, 22. ACI marine Veljko Barbieri u Slanom, u Dubrovačko‐neretvanskoj županiji, koja je započela s radom početkom kolovoza. Također, na dan 30. rujna u ACI marinama boravilo je 3.496 plovila na godišnjem vezu.

ACI d.d. najavljuje početak radova na kompletnoj rekonstrukciji kopnenog i morskog dijela ACI marine Rovinj u Istri.

“Izgradnja nove ACI marine Rovinj predstavlja značajan iskorak u standardima nautičkog turizma u Hrvatskoj. Vrhunski dizajn, najnovija tehnološka rješenja te visoki nivo „tailor made“ nautičke i ugostiteljske usluge marine idealno će se uklopiti u destinaciju koja se razvija ubrzanim tempom.” ističu iz ACI-a.

Planirani radovi na kompletnoj rekonstrukciji marine započinju 1.prosinca 2016. godine i trajat će do početka sezone 2018. godine. Usporedo s pripremnim radovima na rekonstrukciji ACI marine Rovinj, tijekom listopada započinju i radovi na rušenju hotela Park koji se nalazi u zaleđu marine te na izgradnji novog hotela.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram