Zatvori
Poslovni Puls
15/11/2016

Kineske investicije održale stabilan rast u ovoj godini

Kineske investicije u osnovna sredstva održala su stabilan rast u prvih deset mjeseci 2016., dok su investicije u privatnom sektoru pokazale znakove popravka, pokazali su podaci objavljeni u ponedjeljak...

Investicije u osnovna sredstva narasla su 8.3% na godišnjoj razini na 48.44 trilijuna juana (7.1 trilijun američkih dolara) tijekom razdoblja od siječnja do listopada, što je porast od 8.2% u prve tri četvrtine, objavio je Nacionalni ured za statistiku.

Osnovna sredstva uključuju kapital potrošen na infrastrukturu, imovinu, strojeve i drugu fizičku imovinu.

Investicije državnog sektora su porasle 20.5% tijekom razdoblja, dok su se investicije privatnog sektora povećale 2.9%, 0.4% više nego u prvih devet mjeseci, nakon što je vlada intenzivirala napore za povećanje rasta u sektoru.

Mlitav rast privatnih investicija ove godine zabrinuo je oblikovatelje politike jer privatni sektor redovno doprinosi više od 60% kineskom rastu BDP-a i omogućuje 80% poslova.

Privatne investicije broje 61.5 svih investicija u prvih deset mjeseci, pokazuju podaci Nacionalnog ureda za statistiku, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram