Zatvori
Poslovni Puls
16/11/2016

Brodotrogir u realizaciji ugovora vrijednog 30 milijuna dolara

Brodotrogir je zaključio ugovor za dovršenje gradnje drugog tankera za prijevoz IMO II kemijskih i naftnih proizvoda od 45,000 metričkih tona za tvrtku VITERLEF MANAGEMENT LTD, Novogradnju 339...

Trup broda izgrađen je prije desetak godina u brodogradilištu na sjeveru Ruske Federacije za norveškog naručitelja, jednog od najvećih vlasnika kemijskih tankera na svijetu, prema projektu naručitelja prema kome su građeni drugi brodovi u njegovoj floti. Trup broda građen je prema svim pravilima međunarodnih legislativnih tijela i klasifikacijskog društva koje je nadziralo gradnju broda. Sadašnji vlasnik otkupio je od brodogradilišta brod u postojećem stanju. Trup je djelomično opremljen, tako da su glavni pogonski stroj i neke druge stavke opreme već ugrađeni u brod, dok će se brod u potpunosti opremiti i osposobiti za plovidbu i eksploataciju u Brodotrogirovom brodogradilištu Hrvatska Brodogradnja Trogir.

Brodotrogir u svom brodogradilištu dovršava gradnju prvog od dva broda iz ove serije za istog naručitelja, Novogradnju 329. Oba broda su po svojim glavnim značajkama slični Brodotrogirovim kemijskim tankerima, Novogradnjama 325 i 326, projektiranima za prijevoz IMO II proizvoda.
Vrijednost ugovora iznosi oko USD 30 milijuna, od čega dio otpada na materijal kojeg isporučuje naručitelj. Gradnja i opremanje trajat će narednih 9,5 mjeseci. Opremanjem ovoga broda, uz Novogradnju 329, koja je u završnoj fazi, te jednog arktičkog tankera-ledolomca, kapaciteti brodogradilišta u potpunosti su popunjeni, s mogućnostima dodatnog zapošljavanja kao i osiguranja poslova za druge tvrtke u Hrvatskoj koje se bave brodograđevnom djelatnošću, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram