Zatvori
Poslovni Puls
22/11/2016

Mađarska ulaže značajna sredstva u razvoj turističkog sektora

Mađarska će potrošiti 21 milijardu forinti (71.8 milijun američkih dolara) kako bi unaprijedila turizam iduće godine, rekao je u nedjelju predsjednik parlamenta Mađarske Laszlo Kover na okupljanju u Lentiju, gradiću smještenom na mađarskoj granici sa Slovenijom, Hrvatskom i Austriji, izvijestila je mađarska novinska agencija MTI...

Okupljanje je označilo otvaranje novog hotela i medicinskog spa centra izgrađenog kako bi privukao posjetitelje iz susjedne tri države i same Mađarske.

Sredstva za dugoročno financiranje će se dijelom namaknuti iz poreza od 4% za razvoj turizma, koji će biti uveden 2018., rekao je Kover. Novac će biti utrošen na unapređenje kvalitete smještaja, kao i na marketing, te na financiranje događaja koji privlače turiste, dodao je.

Vlada bi željela postići da turizam igra veću ulogu u podržavanju gospodarskog rasta i stvaranju poslova, rekao je predsjednik parlamenta.

U vremenskom okviru financiranja Europske unije od 2014.-2020., oko 400 milijardi forinti (1.37 milijardu američkih dolara) biti će namijenjeno unapređenju naselja uz mađarsku granicu, što uključuje unapređenje infrastrukture za zdravstvenu skrb, obrazovanje, turizam i istraživanja, rekao je Kover. Privatne tvrtke se mogu natjecati za fondove, dodao je.

Prema statistici, broj posjetitelja u Mađarskoj je narastao za 39% između 2010. i 2015.

To znači da je broj gostiju bilo nešto veći nego cjelokupna populacija Mađarske od 10 milijuna.

Istovremeno, ukupan priljev gotovine turističkih smještaja podigao se za preko 50%, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram