Zatvori
Poslovni Puls
24/11/2016

Dubrovnik odlučio stati na kraj novim ugostiteljskim stolovima u staroj gradskoj jezgri

Sjednica Povjerenstva za izradu plana javnih površina i određivanje visine zakupnine održana je u utorak u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika uz sudjelovanje gradonačelnika Andra Vlahušića...

Raspravljalo se o nizu aktualnih pitanja s ciljem poboljšanja u upravljanju javnim površinama, posebno onim unutar povijesne jezgre. Povjerenstvo je zauzelo jednoglasan stav o zabrani dodjele novih javnih površina unutar zidina na razdoblje od tri godine, zaključno s 2019. godinom, a što će se definirati izmjenom Odluke o zakupu javnih površina.

Donesen je i jednoglasan zaključak da će se ugovori o zakupu počevši od 1. siječnja 2017. sklapati na razdoblje do tri godine, što će urednim zakupcima pružiti određenu poslovnu sigurnost. U Plan korištenja javnih površina u povijesnoj jezgri ponovno će se uvrstiti opće odredbe kojima se primjerice regulira način postavljanja stolova, izgled taraca i slično.

Znatno će se pooštriti kaznene odredbe za prekršitelje ugovora o zakupu posebno putem instituta oduzimanja javne površine, odnosno uklanjanja stolova i stolica uz pojačani nadzor Službe komunalnog redarstva.Najavljeno je također da će se redefinirati broj i obuhvat zona unutar povijesne jezgre. No, o tome kao i o cjenovnoj politici, najavio je predsjednik Povjerenstva Blaž Pezo, raspravljat će se na idućoj sjednici koja će se održati do kraja studenog, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram