Zatvori
Poslovni Puls
30/11/2016

Zamjenik ruskog premijera kaže da je ekonomska situacija u Rusiji savršena!?

Prvi potpredsjednik ruske vlade rekao je da je za poboljšanje situacije potrebno dostići kontroliranu inflaciju...

Makroekonomska situacija u Rusiji gotovo je savršena, rekao je prvi zamjenik premijera Igor Šuvalov na konferenciji o stvaranju povoljne investicijske klime u Rusiji, prenosi TASS.

"Kod nas po pitanju makroekonomije nema nikakvih problema. Ozbiljno vam kažem da s makroekonomijom nemamo nikakvih problema. Imamo jedinstveni parametar prema kojem ćemo, ako ga dostignemo, smatrati da je naša makroekonomska situacija gotovo savršena - radi se o kontroliranoj inflaciji", rekao je Šuvalov.

Prvi potpredsjednik ruske vlade dodao je da su vlasti često na meti kritika zbog činjenice da ne osiguravaju niske kamatne stope za gospodarstvo. "Svatko može vidjeti kako mi radimo i kako raspravljamo. Ne postoji jedinstveni stav o tome koliko strogo određeno trebamo dostići taj pokazatelj inflacije. No postoji nezavisni regulator koji ima sve ovlasti", rekao je.

Šuvalov je dodao da bi vlada htjela omogućiti veću dostupnost kredita za gospodarske subjekte. "Ta je zadaća za vladu bolna", rekao je, prenosi RBTH.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram