Zatvori
Poslovni Puls
06/12/2016

Kina će i iduće godine zadržati gospodarski rast iznad 6 posto?

Li Yining, dekan emeritus Škole menadžmenta Guanghua na Sveučilištu u Pekingu predvidio je da će rast drugog najvećeg gospodarstva na svijetu ostati između 6% i 7% iduće godine...

"Gospodarski rast će ostati stabilan i mogao bi ubrzati. Gospodarstvo se malo podiglo. No, stope rasta su se usporavale godinama i taje se trend ne može promijeniti preko noći. Trebamo nastaviti restrukturirati gospodarstvo, podržavati slabije industrije i poticati inovaciju i poduzetništvo iduće godine." rekao je Li Yining.

No stručnjak je, tijekom gospodarskog forum kroz vikend, također upozorio na moguće vanjske rizike usred rastuće gospodarske nesigurnosti u svijetu.

Zhu Min, bivši zamjenik upravnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda, vjeruje kako će glavni rizik biti promjena politike u Sjedinjenim Američkim Državama nakon iznenadne pobjede Donalda Trumpa na izborima.

"Mislim kako će kinesko gospodarstvo nastaviti stabilno rasti u 2017., ali glavni rizici s kojima će se suočavati će i dalje biti vanjski rizici, naročito oni iz Sjedinjenih Američkih Država. Trebamo se štititi protiv globalnih fluktuacija financijskog tržišta i fluktuacija u globalnoj potražnji i rastu koji proizlaze iz promjene gospodarske politike u SAD-u." rekao je Zhu Min.

Kinesko je gospodarstvo poraslo 6.7% u trećoj četvrtini 2016., što je bolje od očekivanog, te je stiglo bliže cjelogodišnjem cilju od između 6.5% i 7%, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram