Zatvori
Poslovni Puls
07/12/2016

Liberalizacija: Uskoro i tvrtke u vlasništvu stranaca lakše do državnih potpora u Rusiji

U skoroj će se budućnosti mala i srednja poduzeća, od kojih se više od 49% nalazi u vlasništvu stranaca, moći prijaviti za državnu potporu u Rusiji. Ova mjera je dio nacrta zakona koji je razvilo Ministarstvo za ekonomski razvoj RF, prenosi poslovni list Kommersant...

Po mišljenju autora dokumenta, inicijativa bi trebala privući dodatna ulaganja i „formirati nove tehnološke mreže“ u zemlji. Olakšice će se prvenstveno odnositi na otkup objekata, porezne poticaje, povoljnije kredite i izuzeće od planiranih inspekcija.

U ministarstvu objašnjavaju da su srednja poduzeća ona s brojem zaposlenih od 101 do 200 osoba, dok se tvrtka koja zapošljava do 100 ljudi smatra malim poduzećem. Maksimalni godišnji prihod za srednja poduzeća iznosi dva milijarde rubalja (31,4 milijuna dolara), a za male 800 milijuna rubalja (12,5 milijuna dolara).

"Ovo je veliki korak prema oporavku malih i srednjih poduzeća. Siguran sam da će to potaknuti poduzetničku aktivnost i prijave novih tvrtki", rekao je Emilj Martirosjan, docent na Ruskoj akademiji za narodnu privredu i državnu administraciju (RANHiGS), prenosi RBTH.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram