Zatvori
Poslovni Puls
12/12/2016

Komunistička partija Kine usuglasila glavne gospodarske zadatke za 2017. godinu

Komunistička partija Kine (KPK) je u petak postavila glavne zadatke za gospodarski rad u 2017., uključujući daljnje napredovanje strukturalnih reformi kao dobavljača...

Zemlja bi se trebala zalagati za reforme u ključnim sektorima, uključujući poduzeća u državnom vlasništvu, fiskalnu politiku, te financijsku i društvenu sigurnost, sudeći prema izjavi objavljenoj nakon sastanka Političkog ureda Centralnog komiteta KPK.

Kina će ojačati vladavinu zakona, unaprijediti okoliš za ulaganja, osloboditi potencijal oko potrošnje, daljnje otvoriti svoje gospodarstvo i raditi na proaktivnom privlačenju stranih investicija, stoji u izjavi.

Sastanku je predsjedao predsjednik Xi Jinping, također glavni tajnik Centralnog komiteta KPK.

Kineski gospodarski rast je ostao unutar "razumnih granica" ove godine, s boljom kvalitetom i većom učinkovitosti, rečeno je u izjavi. No, upozorava se kako se gospodarstvo suočava s različitim poteškoćama, uključujući proturječje između industrijske prekapacitiranosti i strukturalnih nadogradnji u potražnji, financijske rizike u određenim područjima i gospodarske poteškoće u nekim regijama.

Smjernice za jačanje napora za zaštitu nacionalne sigurnosti su objavljene na sastanku. Izjava kaže kako će kina održati ukupnu društvenu i političku stabilnost, ali nacionalna sigurnost ostaje u kompliciranim okolnostima, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram