Zatvori
Poslovni Puls
19/12/2016

HTZ će iduće godine raspolagati s proračunom od 260 milijuna kuna

Prošli tjedan održana je 3. sjednica Sabora Hrvatske turističke zajednice na kojoj su, između ostaloga, saborski članovi usvojili izvješće o obavljenom nadzoru nad poslovanjem HTZ-a za devet mjeseci 2016. godine, ali i rebalans godišnjeg programa rada i financijskog plana za ovu godinu te godišnji program rada i financijski plan za 2017. godinu. Sjednici su prisustvovali ministar turizma Gari Cappelli i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić...

Sjednicu je otvorio ministar Cappelli koji je tom prilikom naglasio da će u sljedećoj godini naglasak biti stavljen na turistički nerazvijena područja, kako na moru, tako i na kontinentu. „Po prvi put u posljednjih nekoliko godina Ministarstvo turizma će dobiti veća sredstva iz državnog proračuna i to uvećana za 6 posto u odnosu na sredstva iz ove godine. Do ljetnog raspusta Sabora očekujemo i rješavanje izmjena zakona u nadležnosti Ministarstva zdravlja kako bi se specijalne bolnice mogle baviti zdravstvenim turizmom i tako produljiti sezonu“, poručio je ministar Cappelli, dodavši kako će se i u sljedećoj godini financirati kvalitetni projekti jedinica lokalne i regionalne samouprave kroz Fond za razvoj turizma, odnosno kako će se još snažnije krenuti s kvalitetnom promocijom Hrvatske na globalnim tržištima.

S ministrom se složio i direktor Ivičić koji je naglasio da su budžeti za promociju pred i posezone u sklopu Godišnjeg programa rada HTZ-a za 2017. godinu značajno pojačani pa su tako sredstva za ovu namjenu s ovogodišnjih 14,2 milijuna kuna povećana na 26,1 milijun kuna. „Ova je godina za hrvatski turistički sektor bila iznimno uspješna i rezultat je to rada i doprinosa cjelokupnog sektora i pojedinaca koji na bilo koji način djeluju u turizmu. Dosad ostvareni rezultati pred nas stavljaju i nove izazove u 2017. godini tijekom koje želimo zadržati pozitivna kretanja i trendove rasta. Upravo ćemo zbog toga naglasak staviti na proizvode poput zdravstvenog turizma jer na tom području imamo izuzetno kvalitetne resursne osnove ili kongresnog turizma gdje možemo ponuditi nešto novo u odnosu na konkurentne destinacije“, izjavio je direktor Ivičić.

Tako će Hrvatska turistička zajednica u idućoj godini, s proračunom od oko 260 milijuna kuna koji je iznosom vrlo sličan ovogodišnjem, uz redovite aktivnosti pojačati i promociju selektivnih oblika turizma s ciljem značajnijeg produljenja turističke sezone.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram