Zatvori
Poslovni Puls
19/12/2016

Kina će iduće godine poticati inozemne investicije

Kina će ojačati svoja nastojanja da u 2017. pojača inozmene investicije, sudeći prema objavi Središnje radne gospodarske konferencije...

Nastojanja će biti uložena da se stvori poslovno okruženje temeljeno na zakonskim odredbama kako bi se promicala inozemna ulaganja te da se dade veća uloga poslovanjima financiranima stranim kapitalom i njihovoj važnoj ulozi u promicanju razvoja realnog gospdoarstva, sudeći prema priopćenju.

Trodnevna konferencija, koja je zaključena u petak, okupila je kineske vođe i više dužnosnike koji su napravili gospodarski plan i zapisali prioritete za iduću godinu.

Izravne inozemne investicije u kontinentalni dio Kine porasle su 3,9 posto na godišnjoj razini s 731,8 milijardi yuana (oko 113,79 milijardi američkih dolara) u prvih 11 mjeseci ove godine sudeći prema podacima Ministarstva trgovine koji su objavljeni u četvrtak, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram