Zatvori
Poslovni Puls
23/12/2016

Amerika Alibabin servis proglasila "zloglasnim tržištem"

Predsjednik Alibaba Grupe Michel Evans je rekao u izjavi kako je tvrtka "vrlo razočarana" odlukom ureda trgovinskog predstavništva SAD-a o uvrštavanju stranice Taobao.com na svoj popis "zloglasnih tržišta"...

Trgovinsko predstavništvo SAD-a je u srijedu vratilo kinesku vodeću platformu za e-trgovinu Taobao.com na na svoju crnu listu "zloglasnih tržnica" na kojoj su prodajna mjesta na kojima se prodaje krivotvorena roba i koja krše prava intelektualnog vlasništva.

"Samo u 2016. smo proaktivno uklonili više od dvostruko većeg broja proizvoda sa sporne liste nego u 2015. Zbog toga je nerazumno što je trgovinsko predstavništvo SAD-a zaključilo kako je Alibaba manje učinkovita u borbi protiv krivotvorenja nego kada su sagledali naše napore u 2015. ili kada su nas uklonili sa tog popisa prije četiri godine," rekao je Evans.

Predsjednik uprave Alibabe Zhang Yong je također izrazio razočaranje i rekao kako trgovinski protekcionizam diljem svijeta nje nikada prestao. Zhang je rekao, "Zaštiti ćemo intelektualno vlasništvo i nećemo dopustiti da Taobao postane 'zloglasna tržnica'., prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram