Zatvori
Poslovni Puls
29/12/2016

FlixBus se pohvalio uspješnim početkom poslovanja u Hrvatskoj

Najbrže rastući start-up slavi uspješnih prvih 6 mjeseci poslovanja u Hrvatskoj te ujedno i kraj godine. Samo u Hrvatskoj broj preveženih putnika popeo se preko 160.000 te povezuje međusobno 100injak destinacija u 7 država. Dani 22. i 23. prosinca bilježe se kao rekordni dani u blagdanskom mjesecu s trostrukim porastom broja putnika u odnosu na ostatak prosinca, što je zahtijevalo angažiranje dodatnih kapaciteta...

S autobusnim partnerima FlixBus je otvorio 20 međunarodnih linija kroz Hrvatsku, a u 2017. slijedi širenje i na susjedne zemlje te novi autobusni partneri kao i inovacije poput FlixUniversity – e-learning platforma za vozače.

˝Iznimno smo zadovoljni razvojem poslovanja u posljednjih 6 mjeseci. Rastemo brzo, stoga je važno i na sve izazove regirati brzo i konkretno. Imamo vrlo kvalitetne autobusne partnere koji nas podržavaju i svakodnevno brinu o putnicima na cesti, a s našim pozadinskim planiranjem i razvojem mreže te upravljanjem kvalitetom, putnicima dajemo upravo ono što im treba na putovanju – jednostavnost kupovine karata, udobnost i sigurnost˝, izjavio je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za FlixBus CEE regiju.

Globalno FlixBus povezuje više od 1.000 destinacija u 20 zemalja, a godinu završava s 30 milijuna preveženih putnika što je za 50% više nego 2015. godine. Osim podružnica u Zagrebu, Milanu, Parizu, Münchenu i Berlinu, otvoren je novi ured i u Kopenhagenu.

Počevši sa samo 4 međunarodne linije FlixBus je do kraja godine otvorio 20 međunarodnih linija čime je Europu učinio dostupnijom i putnicima iz Hrvatske po dinamičnim cijenama sličnima onim kod niskotarifnih zrakoplovnih kompanija. Osim vrlo uspješnih zagrebačkih i slavonskih linija, u mrežu su povezani i dalmatinski te istarski gradovi za koje se osobito tijekom ljetnih mjeseci tražila karta više. S nekim od najvećih metropola poput Budimpešte, Praga i Berlina, Hrvatska je povezana po prvi puta, svakodnevno, navodi se u priopćenju.

Frekvencije pojedinih linija kreću se i do 5x dnevno. Za hrvatsko se tržište u ovom periodu razvila i mobilna aplikacija na hrvatskom jeziku koja je omogućila jednostavnu kupovinu i informiranje putnika prije, za vrijeme i nakon putovanja, ali i mreža prodajnih partnera.

FlixBus tim u Zagrebu narastao je do 20 zaposlenih, a 5 autobusnih partnera, Vincek, Slavonija Bus, Brioni Pula, Knežević prijevoz i Samoborček zaslužni su za svakodnevu sigurnu vožnju FlixBus putnika.

U 2017. očekuju se novi partneri, a time i mnogobrojne nove međunarodne linije te povećanje frekvencije postojećih. FlixBus iskustvo širi se u proljeće i na susjedne države, Srbiju te Bosnu i Hercegovinu.

Inovacija u 2017. godini jest FlixUniversity, e-learning platforma za više od 5.000 vozača unutar lokalnih autobusnih partnera iz FlixBus grupacije. ˝Vozači su za nas najvažniji predstavnici kvalitete koju nudimo, a vrlo često i jedini ljudski kontakt između putnika i FlixBusa. Iz tog razloga investirati ćemo i u program digitalnog treninga vozača, kao dodatak timu iz upravljanja kvalitetom koji trenutno redovito održavaju treninge vozača.˝ - izjavio je André Schwämmlein, suosnivač FlixBusa, stoji u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram