Zatvori
Poslovni Puls
30/12/2016

Kina se dodatno otvara inozemnim ulagačima

Kina otvara više sektora za strana ulaganja skupa s uvođenjem mjera za poravnanje u tom području...

Izvršni sastanak Državnog vijeća u srijedu kojim je predsjedao premijer Li Keqiang odobrio je nove smjernice za daljnje privlačenje stranih investicija i unaprjeđenje otvaranja Kine.

"Trebali bi smo poduzeti visoko učinkovite mjere u privlačenju stranog kapitala," naglasio je Li.

Prema novim smjernicama, pristupni prag inozemnih ulaganja biti će smanjen u nekoliko proizvodnih sektora, uključujući željeznički prijevoz, motocikle i goriva od etanola. Strani kapital će imati pristup energiji, očuvanju vode, zaštiti okoliša i komunalnim uslugama kroz sporazume o koncesijama.

Katalog industrijskog pristupa inozemnim ulagačima će biti nadopunjen kako bi bio sukladan novim mjerama. Inozemni kapital će biti ohrabren na ulazak u industriju proizvodnje visoko vrijednih proizvoda, kao i usluga vezanih uz proizvodnju kao što su industrijski dizajn i moderna logistika.

Knjigovodstvo i revizija, arhitektura i dizajn, te usluge ocjenjivanja će biti otvorene inozemnim ulaganjima po prvi put. Inozemno financiranim tvrtkama će biti dozvoljen pristup nacionalnim programima znanosti i tehnologije jednako kao i domaćim tvrtkama, te će uživati pogodne politike dizajnirane za "Strategiju 'Izrađeno u Kini 2025.'"

Nove smjernice naglašavaju jednako postupanje prema inozemnim ulagačima i neće biti dozvoljena nikakva dodatna ograničenja, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram