Zatvori
Poslovni Puls
06/01/2017

Evo koji je najkonkurentniji grad u Kini

Šangaj je hvaljen kao "najkonkurentniji grad u Kini" četiri godine za redom, te je na vrhu liste od 358 kineskih gradova...

Kineski institut za konkurentnost gradova, međunarodna akademska organizacija sa sjedištem u Hong Kongu, objavila je godišnje izvješće o ljestvici kineskih gradova u utorak.

Šangajski ukupni BDP bio je skoro 2 bilijuna juana (oko 281 milijardu američkih dolara) s stopom rasta od 6,7% u prve tri četvrtine u 2016, što je najbolje među gradovima u Kini, izvijestio je portal Southmoney.com.

Sudeći prema istraživanju koje je objavio Centar za istraživanje razvoja u Šangaju u prosincu prošle godine, gospodarstvo u Šangaju je stabilno raslo i funkcioniralo bolje od očekivanog, izvijestila je Xinhua.

Iza Šangaja slijede Hong Kong i Shenzhen.

Kriteriji za poredak se temelje na četiri čimbenika: gospodarstvo, društveni uvjeti, okoliš i kultura, što uključuje ukupno 276 pokazatelja.

Gui Qianffang, predsjednik Kineskog instituta za konkurentnost gradova, je rekao kako se gospodarstvo Hong Konga stabilno popravlja nekoliko zadnjih godina, no stopa rasta gospodarstva je usporila zbog unutarnjih razdora u društvu.

Shenzhen je pokazao veliki potencijal s stopom rata BDP-a od 8,7% u 2016., rekao je Gui.

Drugi gradovi koji su također među prvih 10 uključuju Peking, Guangzhou, Chongqing, Tianjin, Suzhou, Hangzhou i Nanjing.

Uspostavljen 1998, Kineski institut za konkurentnost gradova se specijalizirao u studijama urbane konkurentnosti i pruža usluge savjetovanja i procjenjivanja za unapređenje konkurentnosti, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram