Zatvori
Poslovni Puls
31/01/2017

U prva tri mjeseca Kina očekuje ubrzaniji gospodarski rast

Očekuje se kako će u prva tri mjeseca ove godine nominalni rast kineskog BDP-a ubrzati i to zbog znakova poboljšanja gospodarske aktivnosti i niske baze...

Nominalni rast BDP-a, koji se računa bez prilagodbe inflaciji, bit će u prvom tromjesečju 9,5 posto ili čak i veći, sudeći prema rezultatima izstraživanja China International Capital Corp Ltd (CICC).

Službeni podaci postavili su nominalni rast BDP-a na 8 posto u 2016., dok je realni rast BDP-a bez inflacije 6,7 posto.

CICC je optimistična predviđanja pripisao stabilnim investicijama, povećanju potrošnje i očekivanom oporavku izvoza na početku 2017.

Industrijska proizvodnja će znatno ubrzati u siječnju i veljači, djelomično zbog niske baze u istom razdoblju prošle godine, navodi se u CICC-ovu izvješću.

Također se predviđa veća inflacija u prvom tromjesečju, a kao razlog se navodi niska baza i raniji dolazak kineske lunarne godine, odnosno razdoblja kada kineski potrošači imaju tendenciju trošiti znatno više nego što je u uobičajeno, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram