Zatvori
Poslovni Puls
01/02/2017

Evo zašto u Imotskom niču luksuzne vile s bazenima

Ministar turizma Gari Cappelli službeno je posjetio Splitsko-dalmatinsku županiju na poziv župana Zlatka Ževrnje, a sastanak je održan u Imotskom, s obzirom na pravi turistički uzlet koji se proteklih godina događa u toj destinaciji...

„Uz malo izvornih prihoda ali puno dobre volje i motivacije, javni sektor pomaže, informira i motivira domaće ljude da obnove stare kuće, grade nove vile s bazenom i pomaže im u privlačenju bespovratnih sredstava, pa je tako Imotski "povukao" 10 posto ukupno odobrenih bespovratnih sredstava za izgradnju bazena iz programa Konkurentnost turističkog gospodarstva Ministarstva turizma“, naglasio je župan Ževrnja.

Ministar je zahvalio na pozivu i čestitao na dobrim rezultatima: “U odnosu na 2006. godinu broj turističkih noćenja u ovom dijelu Županije doslovce se udvostručio, što znači da se dobro upravlja turističkim proizvodom. Ministarstvo turizma će svakako pomoći u daljnjem razvoju destinacije, i putem bespovratnih sredstava, ali i putem edukacija koje su neophodne za prilagođavanje modernim trendovima, koji se u turizmu vrlo brzo mijenjaju“, istaknuo je Cappelli.

Ovom prilikom ministar i župan potpisali su ugovor o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkim odredištima u 2017. godini koje na svom području organizira Županija zbog povećanog broja turista tijekom turističke sezone. Potpora Ministarstva turizma iznosi 306.600 kuna.

„Sigurnost turista u našoj zemlji iznimno nam je važna te je iz tog razloga Hrvatska na inozemnim tržištima i percipirana kao sigurna zemlja, što nam pokazuju sva relevantna istraživanja. Osim timova medicinske pomoći, financiramo i Hrvatsku gorsku službu spašavanja te Crveni križ, a u budućnosti će te svote biti i izdašnije“, naglasio je ministar Cappelli prilikom potpisivanja ugovora.

Ministarstvo turizma u Imotski je u posljednje dvije godine (2015. i 2016.) uložilo više od 1,5 milijuna kuna. Natječaji za program Konkurentnost turističkog gospodarstva, u kojem se nalazi i mjera za izgradnju bazena za privatne iznajmljivače raspisat će se do kraja veljače, pa se očekuje dobar odaziv i ove godine. U Splitsko-dalmatinsku županiju Ministarstvo turizma je u 2016. godini uložilo gotovo 9 milijuna kuna, kroz Fond za razvoj turizma za projekte javnog sektora 3 milijuna i 644 tisuće kuna te kroz program Konkurentnost turističkog gospodarstva za projekte privatnog sektora 4 milijuna i 475 tisuća kuna. Također, financirane su i strukovne udruge, promocija turističkih zanimanja kroz stipendije učenicima i studentima te dodatni timovi medicinske pomoći.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram