Zatvori
Poslovni Puls
02/02/2017

Preuzimanja kineskih tvrtki u inozemstvu fokusirana na visoku tehnologiju i robotiku

Kineske tvrtke su, kada je riječ o inozemnim investicijama, pomaknule svoj fokus daleko od prirodnih resursa prema inovativnim tehnologijama i robotici, kako se navodi u godišnjem izvješću londonske odvjetničke tvrtke Clifford Chance...

Prema njihovom izvješću o trendovima preuzimanja i spajanja za 2016., kineskim tvrtkama su prošle godine glavni cilj bili njemački ''industrijalci''.

U izvješću je također navedeno kako su kineska i privatna i državna poduzeća bila više zainteresirani za tehnološke tvrtke od kojih dobivaju komercijalno i tehničko praktično znanje.

U međuvremenu, izvješće je također ukazalo i kako su inozemna preuzimanja i spajanja kineskih tvrtki tijekom prošle godine porasla 114 posto na globalnoj razini u odnosu na 2015.

Kineske tvrtke su u tu svrhu tijekom 2016. potrošile 208,6 milijardi američkih dolara. U izvješću je navedeno kako je porast kineskih ulaganja u Europi iznosio 201 posto odnosno 412 posto za ona u Sjevernoj Americi, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram