Zatvori
Poslovni Puls
09/02/2017

Kina će inozemnim tvrtkama pružiti više mogućnosti za ulaganje

Kina je odlučna u širem otvaranju svijetu i pružanju više mogućnosti za ulaganja stranim tvrtkama, sudeći prema riječima glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova u utorak...

Glasnogovornik Lu Kang je iznio primjedbe na redovnoj konferenciji za tisak, dodajući kako će Kina stvoriti povoljniji, uređen investicijski okoliš i poravnati teren za inozemne investicije.

Povjerenica za trgovinu Europske unije Cecilia Malstorm je u ponedjeljak rekla kako se slaže s primjedbama kineskog predsjednika Xija Jinpinga tijekom Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu, gdje je rekao kako nitko neće izaći kao pobjednik iz trgovinskog rata.

Lu je rekao kako je nakon gotovo 40 godina reformi i otvaranja, Kina postala glavni pokretač rasta svjetskog gospodarstva i kako je suradnja između Kine i Europske unije bila plodonosna.

"Kina uvijek zagovara olakšavanje trgovine i investicija i protivi se svim vrstama protekcionizma," rekao je Lu, nadajući se kako će EU gledati na otvaranje Kine iz povijesne i dugoročne perspektive, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram