Zatvori
Poslovni Puls
10/02/2017

Ostali bez lokacijske dozvole: Novi problemi za dubrovački golf projekt

Upravni sud u Splitu je danas u 14 i 45 donio presudu kojom je ukinuo, poništio lokacijsku dozvolu za Golf resort na Srđu, a slijedom tužbe koju su podnijeli Građanska inicijativa Srđ je naš i Zelena akcija. Ukinutu lokacijsku dozvolu izdalo je Ministarstvo graditeljstva, pred sam kraj mandata tadašnje ministrice Anke Mrak Taritaš, piše DubrovnikNet...

Sudac je u obrazloženju kao razlog poništavanja lokacijske dozvole naveo prethodnu odluku istog suda od 2. rujna 2016. kojom je Upravni sud u Splitu ukinuo rješenje Ministarstva zaštite okoliša i prirode o prihvatljivosti Studije utjecaja na okoliš izgradnje sportsko-rekreacijskog centra s golfskim igralištem na Srđu.

Podsjetimo, GI Srđ je naš i Zelena Akcija su još 2013. godine podnijeli tužbu protiv rješenja Ministarstva zaštite okoliša na čijem je čelu tada bio ministar Mihael Zmajlović, koje je dalo pozitivnu ocjenu prihvatljivosti Studiji utjecaja na okoliš Golf resorta na Srđu, a koja se radila na ograničenom području budućeg golf igrališta i vila te nije obuhvatila svu planiranu gradnju na platou Srđa.

U rujnu 2016. godine taj je proces završio ukidanjem rješenja Ministarstva, a time i stavljanjem van snage Studije utjecaja na okoliš.

Lokacijsku dozvolu za golf resort na Srđu izdalo je Ministarstvo graditeljstva, 12. listopada 2015. godine, pred kraj mandata tadašnje tehničke ministrice Anke Mrak Taritaš.

Zelena akcija i Srđ je naš odmah pokrenuli postupak protiv te dozvole. Oba postupka rješena su u korist tužitelja. Što konkretno znači da za realizaciju Golf resorta na Srđu investitori trebaju ponovno izraditi Studiju utjecaja na okoliš i to na cjelokupni obuhvat projekta te nakon toga zatražiti lokacijsku dozvolu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram