Zatvori
Poslovni Puls
04/09/2017

Lošinj se može pohvaliti sjajnim turističkim rezultatima

Već devet godina zaredom Lošinj je u rujnu dosegnuo 2 milijuna noćenja, a ove godine deset dana ranije u odnosu na prethodnu 2016. godinu...

Nakon izvrsnih turističkih rezultata u kojima je ostvareno 2.001.689 noćenja te 259.422 dolazaka u prvih osam mjeseci 2017. godine, Lošinj se svrstao u top deset vodećih hrvatskih destinacija s najviše ostvarenih noćenja. Uspoređujući podatke s istim razdobljem prethodne godine, ostvareno je 8% više dolazaka i 8% više noćenja, odnosno 20.240 više dolazaka i 143.863 više noćenja. Pri tome su 86,6% noćenja ostvarili inozemni turisti (njih 69% došlo je s emitivnih tržišta Slovenije, Njemačke, Austrije, Italije te iz Češke, Poljske, Mađarske, Nizozemske, Švicarske i Slovačke), dok su 13,4% ostvarili domaći turisti.

Lošinj u svibnju 2017. obilježio i 130 godina turizma na Lošinju te predstavio svoju dugogodišnju tradiciju turizma razvijenu na temeljnim načelima; zdravstvenom turizmu i promociji Lošinja kao otoka vitalnosti. Upravo su lječilišna klima, bogata bioraznolikost, kao i aromaterapija te čisto more, temelj tradicije zdravstvenog turizma na Lošinju.

"Već godinama se možemo pohvaliti dobrim turističkim rezultatima s ostvarenih 2 milijuna noćenja. Obzirom da je cilj pokretanja destinacijskog brand menadžmenta 2006. godine bio turističku ponudu koncentrirati na cjelogodišnje poslovanje, odlučili smo osmisliti i organizirati projekte i dodatne programe koji zadovoljavaju potrebe gostiju tijekom cijele godine. Svoj dolazak u rujnu i listopadu najavljuju gosti iz raznih europskih područja, osobito orijentirani na wellness i zdravstveni te aktivni i sportski turizam. Zahvaljujući brojnim prirodnim činiteljima i bogatijoj ponudi Lošinj ima sve predispozicije za postizanje uspješnog cjelogodišnjeg poslovanja, baš poput davne 1912. godine kada je ostvarivao više noćenja u zimskom periodu godine", izjavila je gradonačelnica Malog Lošinja, Ana Kučić.

Turistička zajednica grada Malog Lošinja očekuje vrlo dobar nastavak godine, obzirom da su gostima koji odluče provesti odmor na otoku vitalnosti na raspolaganju brojne mogućnosti i bogata ponuda događanja. Tako će se u rujnu od 2. do 23. rujna održati Festival lošinjskim jedrima oko svijeta. Osmišljen u želji za očuvanjem i turističkim valoriziranjem pomorske baštine, održat će se brojne regate, izložbe, gastronomska ponuda i koncerti. U sklopu Festivala, koji je ujedno i dio EU projekta turističke valorizacije pomorske, ribarske i brodograditeljske baštine sjevernog Jadrana '“Mala barka II“, od 13. do 17. rujna održat će se 31. Euro-Afričko prvenstvo u podvodnom ribolovu, na kojem se očekuje više od 120 sudionika iz 20 različitih zemalja. Turistička se godina nastavlja u znaku sporta jer se od 27. rujna do 7. listopada 2017. u Malom Lošinju održava i ekipno prvenstvo Hrvatske u šahu, a 30. rujna 2017. i 7. Lošinjski polumaraton. I listopad će biti zanimljiv s obzirom da se upravo u Malom Lošinju 25. i 26. listopada održavaju Dani hrvatskoj turizma, tradicionalni susred svih dionika u turističkom sektoru Republike Hrvatske.

Odlični turistički pokazatelji rezultati su odgovornosti i kreativnosti svih turističkih dionika u destinaciji koji svakodnevnom suradnjom pomažu podizanju kvalitete ponude i zajedničke vizije arhipelaga. Upravo zahvaljujući kvalitetnoj komunikaciji svih partnera u destinaciji, Lošinj se može pohvaliti sve većom prepoznatljivošću u svijetu i to kao destinacija održivog turizma, izjavio je direktor Turističke zajednice grada Malog Lošinja, Dalibor Cvitković.

I u budućnosti Lošinj nastavlja optimistično, s fokusom na projekte od kvalitetnog turističkog značaja, kao i prioritetne proizvode; kulturni i zdravstveni turizam, outdoor aktivnosti, osmišljavanjem atrakcija kao motiva dolaska gostiju tijekom cijele godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram