Zatvori
Poslovni Puls
01/12/2017

Valamar za iduću godinu najavljuje ulaganja od 705 milijuna kuna

Grupacija Valamar će u 2018. godini uložiti ukupno 705 milijuna kuna. Naime, Nadzorni odbor Valamar Riviere d.d. odobrio je investicije u iznosu od 633 milijuna kuna dok su od strane Nadzornog odbora Imperial d.d. odobrene investicije u iznosu od 72 milijuna kuna, što ukupno iznosi 705 milijuna kuna...

Nakon više od 4 milijarde kuna realiziranih investicija u proteklom periodu, Valamar Rivera, kao vodeći investitor u hrvatskom turizmu, nastavlja sa značajnim ulaganjima u sklopu investicijskog ciklusa vrijednog 2 milijarde kuna do 2020. godine.

U 2017. godini Valamar je ukupnim ulaganjima od 906 milijuna kuna realizirao najveći godišnji investicijski ciklus u hrvatskom turizmu i otvorio 1.000 novih radnih mjesta.

Za 2018. godinu predviđen je dovršetak Valamar Girandella Resorta u sklopu kojeg će se otvorenjem prvog Kinderhotela od 5* u Hrvatskoj završiti repozicioniranje Rapca u vodeću odmorišnu destinaciju na Jadranu. Investicijama u kampove u Istri i na otoku Krku nastavit će se strategija intenzivnog ulaganja u segment premium kampiranja. U Dubrovniku je u fokusu repozicioniranje hotela Valamar Argosy prema gostima više platežne moći, dok se na otoku Rabu investicijama u ukupnom iznosu od 72 milijuna kuna i obnovom hotela Imperial pokreće novi razvojni ciklus.

Investicijski ciklus od 705 milijuna kuna u 2018. godini nastavak je strategije značajnih ulaganja Valamar Riviere i repozicioniranja portfelja prema turizmu visoke kvalitete. Podizanje kvalitete ponude zahtijeva i promjenu strukture zapošljavanja pa se planira otvaranje oko 600 novih radnih mjesta. Valamar je ove godine zaposlio 420 djelatnika na neodređeno vrijeme. Otvorena su nova radna mjesta svih profila: menadžera u hotelskim operacijama, IT stručnjaka, djelatnika u prodaji i marketingu, kuhara, konobara, recepcionara, djelatnika u domaćinstvu. Prosječna plaća u Valamaru za oko 20 posto je veća od prosjeka industrije i progresivno raste. S rastom zaposlenosti i prosječne plaće Valamar je potvrdio poziciju jednog od najpoželjnijih poslodavaca u turizmu i Hrvatskoj.

„Uspjeh i rast Valamar Riviere temelji se na ulaganjima u proizvode, djelatnike i turističke destinacije vodeći brigu o održivom i društveno odgovornom razvoju. U 2018. godini nastavljamo s ulaganjima u hrvatski turizam s ambicijom daljnjeg dvoznamenkastog rasta poslovanja. Uvjeren sam da ćemo uz podršku naših investitora, partnera i lokalne zajednice uspjeti ostvariti zacrtane ciljeve vodeći brigu o interesu naših dioničara i ostalih dionika“, istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Valamar Riviera vodeća je turistička kompanija u Hrvatskoj koja zapošljava 6.000 djelatnika, ostvaruje više od 1,7 milijardi kuna prihoda i više od 600 milijuna operativne zarade godišnje. Vrijednost kompanije je 7 milijardi kuna s prosječnim godišnjim rastom dionice u proteklom periodu od preko 30 posto. U portfelju Valamara je 30 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta koji dnevno mogu ugostiti 56.000 gostiju. Destinacije Poreč, Rabac, Rab, Krk i Dubrovnik u kojima posluje Valamar među vodećima su u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram