Zatvori
Poslovni Puls
18/12/2010

Kiro prosviro - bivši ministar namještao natječaje za Fimi mediju!?

Najpoznatiji hrvatski policajac mogao bi se uskoro nastaniti u Remetincu. I to na duže vrijeme...

Kako piše Večernji list, bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin preko Fimi medije, marketinške tvrtke u vlasništvu Nevenke Jurak, iz MUP-a je izvukao više od 17 milijuna kuna! Novac je isisan iz Ministarstva policije tijekom 2007. godine, i to na ime promidžbene kampanje Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama. U USKOK-ovoj istrazi o malverzacijama policijskim novcem Kirin je četvrtoosumnjičeni. Konkretno ga se tereti da je nelegalno poništio natječaj koji je za kampanju sigurnosti u prometu bio raspisan 2006. godine te da je to učinio s jedinim ciljem da pogoduje Nevenki Jurak.

Osim što je namjestio posao za Fimi mediju, Kirin je u novome natječaju gotovo dvostruko podignuo vrijednost posla. Riječ je o tome da je 2006. godine bio raspisan natječaj za pet kampanja u sklopu provođenja Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama, a vrijednost posla bila je 9.924.000 kuna. Javilo se sedamnaest društava, no Kirin je iznenada, bez ikakva stvarna razloga, 28. kolovoza 2006. godine donio odluku o poništavanju toga natječaja.

Kiro je samo još jedan u nizu...

Tko bi mogao biti sljedeći. Šuška se: Božidar Kalmeta!?

Pročitajte još:

- Barišić optužio Sanadera i progovorio o spletkama vezanim uz Fimi Mediju!

- Ivica Jubito Kirin za sve optužio Barišića i Sanadera!

- Vratio se Bijesprvi s pjesmom za Sanadera – “Moja hobotnica” (video)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram