Zatvori
Poslovni Puls
24/01/2011

Jadranka Kosor: Ovo je godina oporavka i ne smije biti povećanja cijena

Premijerka Jadranka Kosor danas je istaknula kako će Vlada učiniti sve da ne dođe do velikog poskupljenja cijena o kojem se spekulira već neko vrijeme, nakon što su cijene energenata drastično skočile...

"U okviru zakona učinit ćemo i dalje sve da ne dođe do značajnijeg rasta cijena, najviše vodeći računa o prehrambenim artiklima i drugim. U tom smislu radi i ministar poljoprivrede Petar Čobanković, ali vjerujem da je najvažnije učiniti da gospodarski rast bude znatan u ovoj godini, da zaustavimo nezaposlenost, da se otvaraju nova radna mjesta i onda će sasvim sigurno slika i situacija biti bolja, onakva kakvu svi želimo. To je i želja Vlade", istaknula je danas Jadranka Kosor.

Ovo je godina oporavka hrvatskog gospodarstva, istaknula je Kosor.

Ona tvrdi kako će Vlada povesti većeg računa o izvoznicima kojima je potrebna potpora jer su oni ključni čimbenik u izlasku hrvatskog gospodarstva iz krize.

Podsjećamo, cijene benzinskih goriva nedavno su preskočile psihološku granicu od 9 kn po litri, što bi moglo dovesti do lančanog poskupljenja cijelog niza osnovnih prehrambenih proizvoda.

Istodobno, najavljeno je da će do početka travnja ove godine voda kućanstvima i gospodarstvu poskupjeti za 20 do čak sto posto!

Još kad tome pridodamo prognoze koje govore kako će nezaposlenost ove godine skočiti na 350.000, stanje je daleko od idealnog.

Čeka nas financijski "vruća" zima i jednako "vruće" proljeće...

Pročitajte još:

- Novi ministar za investicije: Otvorit ćemo 3.000 novih radnih mjesta! Ali mi imamo 320.000 nezaposlenih…

- ALARMANTNO: Strana ulaganja u hrvatsko gospodarstvo zabilježila godišnji pad od 30,8 posto!

- Kajin direktno: Hrvatska je u mandatu Jadranke Kosor ostala bez 130.000 radnih mjesta

Foto:Vlada.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram