Zatvori
Foto: Agencija Kyoto javlja da je radijacija pala s 351.4 na 265 mikrosiverta po satu...
Poslovni Puls
18/03/2011

Situacija u Japanu i dalje zabrinjavajuća, ali radijacija pada nakon polijevanja vodom trećeg reaktora

Tokio je potresao još jedan novi potres magnitude 5,4 ko Richteru. U oštećenom nuklearnom reaktoru podignuta je razina opasnosti s 4 na 5, na ljestvici od 1 do 7. Utrka s mogućom nuklearnom katastrofom i dalje se nastavlja. Pokušaji hlađenja reaktora u nuklearki Fukushimi vodenim topovima i helikopterima donekle su bili uspješni...

Agencija Kyoto javlja da je radijacija pala s 351.4 na 265 mikrosiverta po satu, nakon polijevanja vodom trećeg reaktora. Ipak, Agencija za nuklearnu sigurnost je objavila poteškoće u točnom određivanju učinaka hlađenja vodom na podatke o radijaciji.

Misiji spašavanja Fukushime pridružuju se i tokijski vatrogasci s 30 kamiona koji mogu dopremiti velike količine vode. Na teren će i 140 vatrogasaca iz njihovog elitnog spasilačkog tima, specijalista za spašavanje u slučajevima velikih katastrofa.

Tvrtka koja upravlja oštećenom nuklearnom elektranom izvijestila je novinare kako uporaba betona jest opcija, ali da će za sada nastaviti s pokušajima da se reaktori rashlade.

(Izvor:Index/HRT/CNN)

Pročitajte još o krizi u Japanu:

- Stravične brojke iz Japana: Više od 13.000 nestalih, 4.314 poginulih…

- Goldman Sachs: Toyota gubi 73 milijuna dolara dnevno zbog japanske krize!

- ŠOKANTNO: Satelitske fotografije Japana prije i poslije razornog tsunamija

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram