Zatvori
Foto: OZBILJNO?
Poslovni Puls
22/03/2011

Netko je Antu Kostelića ozbiljno shvatio: Hrvatska će potrošiti 140 milijuna kuna na žičaru do Sljemena!?

Postoje sasvim realne šanse da Hrvatska dobije još jedan nepotreban megalomanski projekt koji će se financirati direktno iz državnog proračuna, naravno. Kako će objasniti građanima izdvajanje 140 milijuna kuna za žičaru, to nije poznato...

Vlada će zajedno s Gradom Zagrebom pokušati pronaći rješenje kako bi se izgradila žičara na Sljemenu. Najavila je to premijerka Jadranka Kosor nakon što je Ante Kostelić na svečanom primanju u Banskim dvorima u ponedjeljak izjavio: "Osvojili smo Svjetski kup, a nemamo niti jednu žičaru".

To što imamo više od 336.000 nezaposlenih očito nikoga ne smeta...

Vjesnik:

Procjenjuje se da bi u nju trebalo uložiti oko 20 milijuna eura, a nova žičara trebala bi povezivati naselje Gračani Dolje s vrhom Sljemena tj. prekrivala bi čitavu staru trasu i bila produžena za 835 metara.

Trasa nove žičare od nove donje do rekonstruirane stare gornje stanice bila bi duga 4852 metra, a ako će se graditi i nova gornja stanica, tada će biti duga više od 5024 metra. Žičara Sljeme jednoužetna je kružna žičara s kabinama za prijevoz osmero putnika. Imat će i vanjsku konstrukciju za prijevoz sportske i druge opreme. Moći će prevesti između 1500 i 2000 putnika na sat, a maksimalna brzina bit će šest metara u sekundi pa će vožnja trajati petnaestak minuta, piše Vjesnik.

Zar nam je stvarno ovo potrebno?

Pročitajte još:

- Ivica Kostelić danas matematički osigurao osvajanje naslova ukupnog pobjednika Svjetskog kupa!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram