Zatvori
Foto: Vidošević zapravo smiruje tenzije i strah Slovenaca od velikih strateških preuzimanja...
Jasmin Hadzic
28/03/2011

Nadan Vidošević "oprao" Todorića i Tedeschija: Tvrtke u njihovom vlasništvu zapravo su u vlasništvu banaka

Čelnik HGK i prvi čovjek Kraša za slovenski list Večer komentirao je posljednja preuzimanja slovenskih kompanija od strane velikih hrvatskih igrača...

Prije svega misli se tu na Atlanticovo preuzimanje Droge Kolinske i potencijalno Agrokorovo preuzimanje Mercatora.

"Ma zapravo nitko tu nikoga nije kupio. U stvarnosti je Droga Kolinska u vlasništvu banaka koje su financirale Atlantic Grupu da ostvari tu akviziciju. Koliko je vlastitog kapitala u bilancama, samo po tome se mjeri čije je što. Emil Tedeschi može sa svojim menadžmentom sve učiniti za Drogu, no svake će godine igrati igru koju će diktirati banke, baš kao i Ivica Todorić. Banke su ključne. Smanjile su vlastite rizike u poslovanju i to je smisao svih ovih operacija", rekao je Nadan Vidošević.

Iako Vidošević ne otkriva "toplu vodu", nama ovo prije svega izgleda kao diplomatska akcija u svrsi smirivanja nepotrebnih tenzija zbog sve veće prisutnosti hrvatskih tvrtki na slovenskom tržištu.

"Ako Todorić uđe u najveći slovenski trgovački lanac to ne znači da će kompanija tehnički i razvojno stagnirati, ne vjerujem u to. Agrokor je kvalitetna kompanija koja će sačuvati poslovanje Mercatora baš kao što to Tedeschi čini s Drogom Kolinskom", istaknuo je Vidošević za Večer.

Pročitajte još:

- Izjava dana – Nadan Vidošević: Hrvatska može postati uspješna zemlja tek za 26 godina!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram