Zatvori
Foto: Odmjeravanje snaga između Kine i SAD ne prestaje...
Jasmin Hadzic
02/05/2011

Kineska novinska agencija tvrdi da su pakistanski, a ne američki specijalci ubili Osamu Bin Ladena!

Možda i očekivano - kineska novinska agencija Xinhua tvrdi kako su cijelu akciju u kojoj je ubijen Osama Bin Laden izveli pakistanski, a ne američki specijalci kako je danas u nekoliko navrata ponavljano...

Odmjeravanje snaga između Kine i SAD ne prestaje.

Službena kineska novinska agencija Xinhua tvrdi kako su suprotno tvrdnji američkog vojnog i političkog vrha - pakistanski specijalci u potpunosti odgovorni za akciju u kojoj je ubijen talibanski lider Osama Bin Laden.

Xinhua piše kako je došlo do vatrenog sukoba između pakistanskih vojnih snaga i pobunjenika koji su čuvali Bin Ladena, a Amerikanaca uopće nije bilo u blizini.

Američki vojnici su došli tek na kraju i u helikopteru odnijeli tijelo Bin Ladena u nepoznatom pravcu, piše kineska novinska agencija.

U ovom je trenutku iznimno teško reći o čemu se zapravo radi, budući Kina pokušava proširiti svoj politički i ekonomski utjecaj na zemlje Srednjeg Istoka. Kini su posebno zanimljivi Pakistan i Afganistan, pa ćemo vjerojatno morati pričekati još par dana prije nego što ustanovimo da li ima istine u ovim natpisima.

Skeptični smo barem zbog jednog razloga.

Xinhua je novinska agencija nad kojom službeni Peking ima potpunu kontrolu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram