Zatvori
Foto: Roubini zabrinut i za periferne zemlje članice EU-a...
Jasmin Hadzic
13/05/2011

Nouriel Roubini: Ameriku čeka usporen gospodarski oporavak - nezaposlenost ide na 9,8 posto!

Oglasio se Nouriel Roubini i da, pogodili ste, donosi još malo pesimističnih prognoza...

"Dr.Doom" tj. priznati ekonomski analitičar i profesor ekonomije Nouriel Roubini nije previše optimističan kada je u pitanju gospodarstvo SAD-a. Nije da smo od njega očekivali nešto drugo...

Američki BDP do kraja bi godine mogao ostvariti rast od mizernih 2 posto, što neće biti dovoljno za značajniji oporavak lokalne američke ekonomije. Stopa nezaposlenosti sa sadašnjih 9 posto do kraja će godine dosegnuti 9,8 posto, istaknuo je Roubini govoreći na ovotjednom Skybridge Alternative Investment ekonomskom eventu, prenosi CNBC.

"Ja nisam pesimist, ja sam samo realist", opravdava Roubini svoje negativne ekonomske prognoze.

Dodaje kako su SAD u prvom kvartalu ostvarile rast BDP-a od 1,8 posto što je daleko ispod inicijalnih očekivanja koja su predviđala rast BDP-a od 3 posto.

Iako Roubini trenutno ne vjeruje da Ameriku čeka recesija s dvostrukim dnom dodaje kako će "stvari od sada biti nešto teže".

Što se tiče stanja u Europi - Roubini je samo napomenuo kako su zemlje s periferije EU-a u opasnosti od potpune ekonomske kataklizme.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram